Pentukuvaus osa 3: Rekvisiittaideoita

Kuten ehkä valmistamistani tuotteista saattaa arvata, ovat rusetit oma suosikkirekvisiittani pentukuvauksessa, ne kun entisestään korostavat pikkuisten pentujen suloisuutta. Omista koiristamme Iris ja Isla ovat kotoisin Majakkasaaren kennelistä ja minulla onkin tapana käydä kuvaamassa kukin pentue 5-7 viikon iässä. Yhdeksi pentuekuvauksen traditioksi on muodostunut studiokuvaus ruseteilla, jossa kuvaan jokaisen pennun erilaisen rusetin kanssa.

Ennen Islan kotiutumista lomailimme pari viikkoa Lapissa. Tuolloin sain idean neuloa Islalle pikkuruisen neulepuseron pikkupentuajan valokuviin. Rivakasti neuloen ei yhdessä puserossa kestänyt kuin päivän verran, joten päädyin lopulta tekemään kolme erilaista puseroa. Hieman pöhköä hommaa sen puolesta, että ne jäivät pieneksi jo 10 viikon hujakoilla, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniiden pentukuvien eteen. Olenkin todella iloinen kuvista, joihin ehdin puserot ikuistaa!

Ohje sileään puseroon löytyy TÄÄLTÄ

Ohje palmikkopuseroon löytyy puolestaan TÄÄLTÄ

Aikuiskoon valjaat havainnollistavat hyvin, kuinka paljon kasvettavaa onkaan vielä jäljellä. Kun aikuisena ottaa kuvan samoissa valjaissa ja samassa paikassa, on tuloksena hauska kuvapari, josta kasvun voi konkreettisesti nähdä.

Erilaiset laatikot ja pehmoiset ystävät ovat rusettien ohella oma rekvisiittasuosikkini pentukuvissa.

Pehmoleluista voi saada myös apua liikekuviin. Mitä suurempi ja kirkkaamman värinen pehmolelu pennulla on suussa, sitä helpompi siihen on tarkentaa.

Erikoisempien viritelmien puutteessa rekvisiitaksi voi toki napata myös isosiskon...

... tai kaksi!

***

Tähän päättyy kolmiosainen sarja pentukuvausvinkeistä. Kuvausvinkkien ja -ideoiden maailmaan palataan taas seuraavassa flattiviestissä ja mahdollisesti siihen liittyen myös täällä blogin puolella. Siihen asti toivon teille iloisia hetkiä koirakuvauksen parissa!

Kommentoi

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua