Pentukuvaus osa 1: Uneliaat pennut

Kuten Flattiviestissä kirjoitin, oli aikeenani tehdä blogiin pieni sekalaisista pentukuvista koostuva galleria inspiraationlähteeksi muille kuvaajille. Olen kuitenkin tunnetusti todella huono karsimaan kuvamäärää maltilliseksi, joten jaottelin kuvat teemoittain ja julkaisen kustakin teemasta oman postauksensa aina kunkin kuun 1. ja 15. päivä.

Nukkuvien ja uneliaiden pentujen kuvaaminen on ehdottomasti helpoin ja aloittelijaystävällisin pentukuvauksen muoto, joten se tuntui loogiselta aiheelta ensimmäiseen kuvakoosteeseen. Kokeneempikin kuvaaja voi saada nukkuvista pennuista yllättävän paljon irti, kun käyttää mielikuvitustaan erilaisten kuvakulmien valinnassa. Aloillaan olevat kohteet ovat oiva tilaisuus myös manuaaliasetuksilla kuvaamisen harjoitteluun, jota suosittelen erittäin lämpimästi jokaiselle järjestelmäkameraa käyttävälle.

Vaikka tällainen liikkumattoman mallin kuvaus voi helppoudessaan olla hieman tylsää, ovat pennut nukkuessaan aivan verrattoman söpöjä ja todellakin ikuistamisen arvoisia. Itse kuvaan nukkuvia pentuja jokaisen pentuekuvauksen yhteydessä ja keräsinkin tähän pienen inspiraatiogallerian erilaisista kuvista, joita olen unikeoista ottanut. Erityisesti suloisten nukkumisasentojen ja -asetelmien metsästäminen on aina yhtä hauskaa puuhaa. 

Seuraava pentukuvauspostaus, jonka aihepiirinä on assistentin käyttö pentukuvauksessa, ilmestyy blogiin 1.10.2018. Sitä odotellessa voit käydä Instagramissa ammentamassa kuvausinspiraatiota flattikolmikkomme elämään keskittyvältä @itsaflattiefullife-tililtä. Vaihdan mielelläni myös ajatuksia valokuvaukseen ja koiriin liittyen, joten pistä rohkeasti viestiä, jos jokin askarruttaa mieltä.

Kommentoi

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua